Preview Mode Links will not work in preview mode

Doza de eCommerce


Doza de eCommerce - un podcast despre marketing in eCommerce by Gomag

Salut.

Eu sunt Cosmin Daraban si conduc o super echipa. De-a lungul anilor, alaturi de colegii mei am dezvoltat una dintre cele mai iubite solutii de eCommerce din Romania - Gomag.

Am inceput cu continutul scris iar de doi ani am intrat serios pe video.

Asa ca acum a venit momentul sa povestim intr-un nou format ceea ce stim sa facem cel mai bine: marketing in eCommerce, vanzari online, funnels si scalarea afacerilor online.

Podcast-ul Doza de eCommerce cuprinde episoade in care te voi invata sa faci corect ceea ce stim noi, testat si fiabil, dar si interviuri cu experti pe diferite nise din Romania, plus discutii cu colegii si clienti.

Doza de eCommerce este un podcast gandit de Cosmin Daraban. Aici gasesti idei si povesti despre marketing in eCommerce, prin prisma Gomag, dar si interviuri cu experti din tara.

Oct 20, 2020

Stiu ca ti-ar placea sa fii implicat in tot ceea ce tine de business-ul tau, pentru ca asa ai senzatia ca poti scadea riscurile si esti in control. Insa am o veste neplacuta pentru tine: nu dispui de timpul necesar pentru a face chiar totul de unul singur. Normal, sunt task-uri de care trebuie sa te ocupi doar tu insa sfatul meu este sa dai o sansa posibilitatii de a externaliza alte task-uri, catre asistenti virtuali sau oameni ce au mai multa experienta si care iti pot creste productivitatea.

Vezi materialele din Academia Gomag https://academia.gomag.ro/

In epidosul de astazi discutam despre 10 task-uri de marketing pe care sa le externalizezi chiar acum, pentru a castiga mai mult timp, a cheltui mai putine resurse si a creste eficienta in scopul optimizarii afacerii tale online.

Ce beneficii ai daca externalizezi?

  • Diminuarea costurilor

  • Cresterea productivitatii

  • Timp pentru a te concentra pe obiective

10 Servicii de marketing online pe care sa le externalizezi:

1. Campanii Pay-per-click

Specialistii PPC stiu cum sa seteze, monitorizeze si ajusteze campaniile de care se ocupa, astfel ca minimalizeaza, intotdeauna, costurile. Sa nu crezi ca este suficient sa setezi campania si apoi treaba ta se termina. E nevoie de timp, efort si cunostinte temeinice pentru a face fata experimentelor pe care Google le face cu acest tool.

2. Social Media Marketing

Motivul de baza pentru care ar trebui sa fii prezent si activ pe platformele de social este ca majoritatea potentialilor tai clienti se afla aici. Insa canalele sociale nu trebuie sa fie tratate ca si propriul site; aici trebuie, mai degraba, sa iti educi si inspiri audienta pentru a o atrage in site.

3. Marketing Research

Analizarea si cercetarea pietei tinta si a oportunitatilor de marketing este o treaba complexa si care cere timp. Aceasta este vitala pentru a determina nevoile si dorintele audientei, statutul concurentei si pietele cu potential pe care te poti lansa.

4. Content Marketing

Fie ca ii zici content marketing, content development sau content creation, crearea si promovarea continutului tau, in diferite formate, joaca un rol esential in influentarea deciziilor potentialilor tai clienti.

5. Blogging

Blogul de companie este o arma cu bataie lunga pentru afacerea ta online. Este o sursa de continut actualizat pe care il trimiti periodic catre audienta (newslettere), un instrument util de SEO si vizibilitate dar si o baza cu informatii pretioase pentru utilizatorii tai.

6. SEO

SEO este un subiect sensibil despre care se vorbeste mult si, de cele mai multe ori, degeaba. Multi discuta insa prea putini pun in practica o strategie corecta, care ii poate feri de penalizarile Google si distrugerea experientei utilizatorilor.

7. Google Analytics

Orice marketer sau proprietar de business online ar trebui sa isi ia deciziile pe baza datelor din Google Analytics. Insa, daca nu cunosti inca acest tool, Google Analytics poate fi inselator. Aici ai nevoie sa setezi contul de Analytics, sa implementezi codul de tracking, sa generezi rapoarte, sa monitorizezi datele, sa le analizezi, sa vezi ce poti invata si ce decizii strategice de marketing iei pe baza acestor date.

8. Optimizarea ratei de conversie

Cand vorbim despre optimizarea ratei de conversie, discutam despre obtinerea mai multor micro si macro conversii cu acelasi trafic. Insa munca de imbunatatire constanta, testare si optimizare a site-ului tau cere timp si resurse. Poti alege sa te ocupi de optimizarea ratei de conversie insa tine cont de faptul ca vei avea mai putin timp sa faci task-urile de logistica, marketing, vanzare, suport pentru clienti, parteneriate etc.

9. Email Marketing

Email Marketing functioneaza excelent impreuna cu strategia de Lead Generation dar si cu optimizarea. In speta, toate task-urile de marketing despre care am discutat in articolul de fata, trebuie sa fie unitare, sa transmita acelasi mesaj, pentru ca experienta utilizatorului sa nu aiba de suferit.

10. Design creativ

Nu conteaza cat de abil esti in Photoshop, Indesign sau orice alt program de editare foto si video. De exemplu, chiar si pentru a crea o imagine de titlu pentru un articol pe blog, ai nevoie de timp. Iar acesta creste mult cand vine vorba de crearea unui infografic. Nu mai vorbim despre ghiduri sau alte materiale, mai complexe.