Preview Mode Links will not work in preview mode

Doza de eCommerce


Doza de eCommerce - un podcast despre marketing in eCommerce by Gomag

Salut.

Eu sunt Cosmin Daraban si conduc o super echipa. De-a lungul anilor, alaturi de colegii mei am dezvoltat una dintre cele mai iubite solutii de eCommerce din Romania - Gomag.

Am inceput cu continutul scris iar de doi ani am intrat serios pe video.

Asa ca acum a venit momentul sa povestim intr-un nou format ceea ce stim sa facem cel mai bine: marketing in eCommerce, vanzari online, funnels si scalarea afacerilor online.

Podcast-ul Doza de eCommerce cuprinde episoade in care te voi invata sa faci corect ceea ce stim noi, testat si fiabil, dar si interviuri cu experti pe diferite nise din Romania, plus discutii cu colegii si clienti.

Doza de eCommerce este un podcast gandit de Cosmin Daraban. Aici gasesti idei si povesti despre marketing in eCommerce, prin prisma Gomag, dar si interviuri cu experti din tara.

Sep 28, 2020

Daca vrei sa te pregatesti sa devii un antreprenor de succes, de cursa lunga, episodul de astazi este pentru tine.

Sfaturile din acest episod te vor ajuta sa iti construiesti un business sanatos si sustenabil, o afacere puternica.

Ceea ce trebuie sa stii din start e ca, in antreprenoriat, primii 1-2 ani sunt dificili. Acestia sunt anii de supravietuire, in care trebuie sa fii chibzuit si calculat. Nu iti investi toti banii si toata energia acum, ci asteapta sa intelegi mai bine ce presupune de fapt business-ul tau.

Trebuie sa iti intelegi piata, competitorii, nisa si clientii.

Apoi, un alt factor al succesului depinde de cat de harnic si implicat esti in afacerea ta. Vezi tu, exista o diferenta intre a sta toata ziua la birou si a munci toata ziua.

Astfel, avem tipul de antreprenor part-time: cel care se implica 3-4 ore pe zi si al carui business creste mai incet. Viteza cresterii unei afaceri este direct proportionala cu numarul de ore alocat in aceasta.

Al doilea tip de antreprenor este cel full-time - lucreaza 8-9 ore pe zi. E in regula sa fii si un astfel de antreprenor, desi cineva care va investi mai multe ore, te va intrece cu siguranta. Pentru antreprenorii full-time, dupa finalul programului timpul este dedicat familiei si altor interese.

Al treilea tip de antreprenor este cel care isi vede business-ul drept stil de viata.

Acesta este 100% conectat in business-ul lui si la tot ce se intampla in piata lui. Ce lucruri te pot scoate din jocul numit antreprenoriat?

Daca aloci un timp scurt business-ului, poti fi foarte afectat de diferite momente din viata ta personala sau din business. Practic, iti este impus din exterior sa stai poate chiar 6 luni in afara business-ului.

Foarte multe companii esueaza in primul an de existenta. Daca nu esti atent la ce se intampla, poti da faliment.

Indiferent de dimensiunea business-ului, de experienta personala pe care o ai si puterea de caracter exista situatii personale sau profesionale cand suntem clar afectati.

Ce solutii exista pentru a trece peste provocari si a avea un business de succes? In primul rand, trebuie sa intelegi industria si durata de viata a produselor pe care le vinzi.

Fii atent periodic la ritmul in care creste piata. Verifica anual cresterea business-ului tau, dar si a competitorilor. De asemenea, conteaza sa fii entuziasmat, motivat, si dupa 5-10 ani de activitate, sa poti raspunde la orice intrebare din partea clientilor si sa nu te plictiseasca actiunile pe care le faci.

Tine cont si de faptul ca experienta de business nu se face atunci cand lucrurile merg ca pe roate. Ci atunci cand apar probleme si reusesti sa treci peste ele, fara sa renunti indiferent ca e vorba de competitori, furnizori sau probleme in viata personala.