Preview Mode Links will not work in preview mode

Doza de eCommerce


Doza de eCommerce - un podcast despre marketing in eCommerce by Gomag

Salut.

Eu sunt Cosmin Daraban si conduc o super echipa. De-a lungul anilor, alaturi de colegii mei am dezvoltat una dintre cele mai iubite solutii de eCommerce din Romania - Gomag.

Am inceput cu continutul scris iar de doi ani am intrat serios pe video.

Asa ca acum a venit momentul sa povestim intr-un nou format ceea ce stim sa facem cel mai bine: marketing in eCommerce, vanzari online, funnels si scalarea afacerilor online.

Podcast-ul Doza de eCommerce cuprinde episoade in care te voi invata sa faci corect ceea ce stim noi, testat si fiabil, dar si interviuri cu experti pe diferite nise din Romania, plus discutii cu colegii si clienti.

Doza de eCommerce este un podcast gandit de Cosmin Daraban. Aici gasesti idei si povesti despre marketing in eCommerce, prin prisma Gomag, dar si interviuri cu experti din tara.

Aug 14, 2019

Motivatia si productivitatea in business (si viata personala) raman 2 probleme spinoase pentru orice om de afaceri, pentru ca se afla in stransa legatura cu… timpul.

 

Cand iei o pauza de la business, de la vanzari, de la calcule si analize, iti doresti sa gasesti cel putin o metoda care sa iti permita sa te bucuri de timpul alaturi de familie, fara ca sa iti fuga gandul obsesiv la muntele de lucruri de facut in afacere.

 

https://www.gomag.ro/blog/antreprenoriat-colectionar-de-informatii/ 

 

Sau sa gasesti o metoda prin care sa muncesti mai inteligent, nu mai din greu. 

 

Sa iti pastrezi neuronii in buna stare si corpul capabil sa te sustina, fara sa cedezi inainte de a apuca sa te bucuri de tot ceea ce ai construit.

 

Asa ca in episodul 8 din Doza de eCommerce by Gomag iti voi povesti despre cateva metode si idei pe care le-am invatat la randul meu, in cei aproape 15 de ani de cand am propria afacere.

 https://www.gomag.ro/blog/3-lectii-pentru-antreprenorii-in-devenire/

Ce obiceiuri te duc mai aproape de ce visezi si ce trebuie sa schimbi

 

Pentru ca nu tot ce faci tu este destinat sa te duca spre obiectivul tau.

 

Pe care, apropo, trebuie sa il stabilesti cat mai clar si mai concret. Vrei mai mult timp alaturi de cei dragi? Cat timp? Cum o sa il petreci, in linii mari?

 

Vrei mai multe vacante? Cate? Cand planuiesti sa mergi?

 

Vrei sa o anumita cifra de afaceri? Care este aceea? Vrei sa cresti vanzarile? Cu cat la suta?

 

Si tot asa.

 https://www.gomag.ro/blog/adevaruri-despre-antreprenoriat/

Odata ce ai stabilit obiectivul concret, iti va fi mai usor sa segmentezi pasii necesari pentru a ajunge la el. Concentreaze-te pe task-uri mici, rand pe rand, pana cand, fara sa iti dai seama, vei ajunge acolo unde ti-ai dorit.

 

Altfel, fara ceva concret spre care tintesti, vei investi mai mult timp, resurse, energie vrand mai mult si pierzandu-ti motivatia.

 

Pentru ca nu ai nimic palpabil care sa iti doveasca faptul ca ai ajuns acolo sau chiar ai trecut de tinta.

 

Gandeste-te, de asemenea, la obiceiurile tale, atat pe plan personal cat si profesional. Te ajuta ele sa ajungi la obiectiv?

Pentru ca, de exemplu, daca vrei sa slabesti si tu, momentan ai un stil de viata sedentar sau o dieta haotica bazata pe pizza, burgeri si cafea, nu prea ai cum sa reusesti.

Daca alegi sa iti schimbi stilul de viata si sa incepi o dieta, un program de miscare, sa iti acorzi o ora pentru tine in care sa faci ceea ce te face fericit sau linistit, sansele sa reusesti sunt, wow, sus.

 

Asa ca ia o foaie de hartie sau deschide-ti o fila noua si fa o lista cu obiceiurile tale si cum te ajuta ele sa ajungi la obiectivul propus.

 

Daca mai rau iti strica planurile, in loc sa te ajute, inseamna ca e momentul sa le schimbi.

 

Planificarea actiunilor e cheia pentru o viata mai organizata

 

Revolutionar, nu-i asa?

 

Sigur ca nu. In orice colt al internetului sau al cartilor de business ti-ai intoarce ochii, poti vedea ca orice treaba merge mai bine daca incepe de la un plan. 

 

O afacere, o campanie de marketing, o viata financiara mai buna. Pana si o nunta, un semestru la scoala, pana si ceva atat de mundan precum pregatirea cinei.

 

Pentru ca nu te apuci sa gatesti nici macar cartofi prajiti daca nu ai de dinainte cartofi, ulei, sare etc.

 

Revenind, daca vrei sa ramai motivat si productiv in hatisul activitatilor de la birou, de zi cu zi, trebuie sa te tii de un plan.

 

Un plan te poate ajuta si sa prioritizezi lucrurile de facut. 

 

Oh da, si eu mai am obiceiul prost de a ma apuca de 5 lucruri deodata si sa ma trezesc ca nu am facut nimic pana la sfarsit. Sau am facut gresit.

 

Faptul ca iti faci o lista cu prioritatile tale si le pui in ordinea importantei, iti permite sa aloci un timp clar fiecareia si sa te concentrezi exclusiv pe ce ai de facut.

 

Fiindca nimeni nu e bun la multi tasking, pe cuvant de onoare. Concentreaza-te asupra unui task odata, intr-un interval de timp stabilit, si vei vedea ca productivitatea ta va creste.

De asemenea, invata sa spui NU. Uneori acesta e cel mai bun lucru pe care il poti face pentru sanatatea ta personala dar si sanatatea business-ului.

Nu fiecare client este ok pentru afacerea ta. Nu fiecare cerere complicata de-a clientului merita sa va bateti capul, tu si echipa ta. 

 

Nu orice nou client sau oferta sau parteneriat este o oportunitate - iar daca te face sa iti incalci principiile, sa te imbolnavesti sau iti pierzi respectul de sine, spune NU si mai tare.

 

Acestea sunt lucruri dosite atunci cand citesti despre antreprenoriat dar pe care le inveti pe pielea ta. Pe moment te pot face sa iti pierzi motivatia.

 

Si se intampla multora, sub o forma sau alta. De aceea ti le-am povestit, pentru ca vreau sa le eviti, fara sa repeti aceleasi greseli.

 

Planifica, prioritizeaza, acorda timp si atentie sanatatii tale si bea multa apa. Pe bune, cu hidratarea nu e de joaca.

 

Cum alegi cele mai bune surse din care sa inveti

 

Fa o analiza cu cei mai cei pe subiectul de care esti interesat: care sunt cei mai buni autori, cei mai buni speakeri, cele mai eficiente tool-uri, cele mai complete surse sau oamenii care scriu si vorbesc pe stilul tau preferat.

 

Apoi fa o lista cu acestia - noteaza intr-o agenda, daca preferi sa scrii (si retii mai bine) de mana, in Evernote, Kanban, Trello etc. Ia la puricat top 5-10 al celor mai recomandate carti din industrie si citeste-le.

 

Alege cele mai recomandate bloguri, sau autori de video-uri, podcast-uri.

 

Si un mic secret - orienteaza-te dupa experienta si dupa cei care fac ceva concret in industria de care esti interesat. S-ar putea sa gasesti aici adevarate comori.

 

Rezerva-ti un anumit timp pe saptamana pentru citit, ascultat si vizionat. Si mai important, nu incerca sa citesti si sa asimilezi tot.

 

Mai important decat consumatul de informatie este sa aplici ceea ce inveti. 

 

Daca aplici cel putin o bucata de informatie dintr-o carte, video, podcast, de la un eveniment sau dintr-o discutie cu un expert, esti cu un pas mai aproape de ceea ce iti doresti.

 

Ti-a placut episodul 8 din Doza de eCommerce by Gomag? Sigur iti vor placea si urmatoarele!

https://www.facebook.com/groups/gomagro/

Da un share si sustine podcast-ul nostru, pentru ca urmeaza noi episoade care sa te ajute sa iti cresti business-ul pe piata de eCommerce din Romania.